Nederlands Blazers Ensemble "De Ring"

Vrijdag 29 November 2013

De Koninklijke Fanfare Aloysiana speelt in het voorprogramma van het Nederlands Blazers Ensemble & Hotel Modern in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Dit concert zal plaatsvinden om 19.15 uur in de Foyer onder leiding van dirigent Jos Zegers.

Na afloop van dit concert presenteren Theatergroep Hotel Modern en het Nederlands Blazers Ensemble De Ring, gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner waarin de opkomst en ondergang van een Wagneriaans insectenrijk magistraal wordt weergegeven.
Een levensgroot terrarium vol bidsprinkhanen, mestkevers en mierenkolonies vult het podium. Wagners gewelddadige wereld vol verraad, machtsstrijd en verwurgende liefde wordt op spectaculaire wijze verbeeld: goden, godinnen, dwergen, reuzen worden gespeeld door levensechte marionetten van geleedpotigen.

De 14 musici van het Nederlands Blazers Ensemble spelen alsof hun leven ervan afhangt, terwijl  de mensen van Hotel Modern met minicamera’s gluren in een schitterend en gruwelijk insectenrijk, waar verliefde vlinders dansen, sluipmoordenaars hun stille werk doen, en waar de onbarmhartige wetten der natuur in de meest pure vorm zichtbaar zijn.

Na afloop van het concert presenteren de muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble een afterconcert in het DSMtheatercafé.

Kaarten zijn te verkrijgen vanaf EUR 25 

 

Hieronder vindt u een tweetal fimpljes van het NBE.