Fanfare Orkest

De Koninklijke Fanfare Aloysiana is in 1862 opgericht om de jaarlijkse processie in Schaesberg muzikaal te ondersteunen. Na ruim 150 jaar is dit nog steeds een van onze activiteiten, maar vanzelfsprekend zijn er diverse andere activiteiten waaraan onze fanfare haar medewerking verleent.

Via het onderdeel 'Agenda' op deze website blijft u op de hoogte van de komende activiteiten. Voor een uitgebreider overzicht van de geschiedenis van de Koninlijke Fanfare Aloysiana verwijzen wij u naar het onderdeel 'Historie'.

Ons fanfareorkest is in 2010 voor de laatste keer op concours geweest en haalde daar 84,17 punten in de derde divisie. Het korps staat onder de bezielende leiding van dirigent Ad Triepels en tweede dirigent Frans Weerts junior.

Vanaf 24 januari 2024 repeteert onze fanfare, samen met Harmonie St. Michael in gemeenschapshuis An de Koel in Landgraaf. U bent van harte uitgenodigd om onze repetitie te bezoeken en kennis te maken met het fanfareorkest van de Koninklijke Fanfare Aloysiana. De repetitie vindt plaats van 19.45 tot 22.00 uur.