Geerd Doomen nieuwe dirigent Koninklijke Fanfare Aloysiana

Mix van kennis. ervaring, talent en uitdaging

Geerd Doomen (25) is benoemd tot nieuwe dirigent van het fanfareorkest van de Koninklijke Fanfare Aloysiana. De jonge, ambitieuze Tilburger was reeds een half jaar actief als interim-dirigent en is door de leden voorgedragen als nieuwe dirigent. Hij studeert hoorn aan het conservatorium te Tilburg bij Herman Jeurissen en heeft in eerdere studiejaren en vooropleidingen les gehad van Fons Verspaandonk en Jan van den Eijnden. Naast zijn hoornopleiding studeert hij momenteel ook hafa-directie bij Hardy Mertens en volgt hij met regelmaat directielessen bij Chris Derikx.

Als muzikant is hij reeds vele jaren actief als eerste hoornist bij Harmonie L’echo des Montagnes te Tilburg, Koperensemble Hilvarenbeek en Harmonie Sophia’s Vereeniging te Loon op Zand en heeft hij geremplaceerd bij o.a. Het Zeeuws Orkest en het ASKO Schönberg Ensemble. Hij is sinds 2011 verbonden aan Harmonie L’echodes Montagnes te Tilburg als dirigent van het opleidingsorkest en tweede dirigent van het harmonieorkest en dirigeert sinds enkele maanden Fanfare Sint Joachim de Moer. Tijdens zijn studie heeft hij in de vorm van stages en als remplaçant verschillende directies verzorgd bij o.a. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, de Koninklijke Fanfare Sint Caecilia Puth en de Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven.

“In slechts enkele maanden heb ik een sterke band weten op te bouwen met de leden en het bestuur. Ik ben dankbaar dat zij mij het vertrouwen hebben gegeven en de kans hebben gegund om de uitdagingen samen aan te gaan”, aldus een trotse Geerd Doomen.
“Samenwerking is het sleutelwoord: binnen onze vereniging tussen jeugdband, drumband en fanfare, maar ook met andere verenigingen binnen en buiten Landgraaf. Met een gevarieerd en uitdagend repertoire, een duidelijke visie en bovenal respect voor en plezier met elkaar wil ik graag, samen met de leden en het bestuur, onze Aloysiana op een eigentijdse manier muzikaal op de kaart zetten.”

Ook het grotendeels nieuwe en sterk verjongde bestuur is zeer tevreden over hun nieuwe muzikaal leider. “Onze vereniging heeft enkele bewogen jaren achter de rug, die vragen om een nieuwe koers op sociaal, muzikaal en bestuurlijk gebied. De afgelopen maanden hebben wij onder leiding van LBM-bestuurder Toon Peerboom middels onze verenigingsscan “Toekomstmuziek” onze nieuwe koers vastgesteld. Als bestuur kijken wij met grote tevredenheid terug op dit proces, zeker voor wat betreft de uitgesproken voordracht van Geerd door de leden. Door zijn jeugdig enthousiasme, muzikale talenten, maar bovenal de bescheiden wijze waarop hij de leden met respect voor eenieders kunnen in hun waarde laat, zien wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet”, aldus eindverantwoordelijk bestuurder Björn Lambie.

“De afgelopen maanden hebben leden, muzikale en bestuurlijk leiding hard gewerkt om de nieuwe koers invulling te geven en te bouwen aan rust, stabiliteit en vertrouwen. De benoeming van Geerd Doomen, de oprichting van onze nieuwe jeugdband “The New Generation” onder leiding van Ad Triepels, de doorontwikkeling van onze drumband en huisvesting in de representatieve repetitie- en concertaccommodatie Zalencentrum De Brandpoort zijn daarvan sprekende voorbeelden.”