Drum- & Percussiekorps

Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaansfeest in 1962 werd onze vereniging uitgebreid met de drumband. Twee leden van het eerste uur – Jos Wetzels en Dries van der Burgt – zijn nog altijd spelend lid van onze drumband en ook daarbuiten actief betrokken bij onze vereniging.

Sinds 2009 staat de drumband onder leiding van instructeur Ferrie Janssen. Eind 2012 werd onze drumband tijdens het bondsconcours Limburgs kampioen in de 4e divisie met 87,09 punten en promoveerde daarmee naar de 3e divisie. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen begin 2013 behaalde onze drumband wederom een titel, ditmaal als Nederlands kampioen in de 4e divisie met als bekroning 90,33 punten.

Na deze geweldige resultaten heeft onze drumband besloten het roer om te gooien: meer melodische instrumenten en minder aloude marsen. De naamsverandering naar Drum- & Percussiekorps kon dan ook niet uitblijven en werd in 2014 verwezenlijkt.

In 2016 gingen onze leden opnieuw op concours, dit keer in Brunssum. Op 13 november werden zij beloond voor hun optreden met een gemiddeld aantal punten 85,89 wat promotie naar de 2e divisie betekend.

Ons Drum- & Percussiekorps repeteert iedere dinsdagavond vanaf 19:00 uur in Zalencentrum De Brandpoort aan de Hoogstraat 191 te Landgraaf. U bent van harte uitgenodigd om onze repetitie te bezoeken en kennis te maken met de drumband van de Koninklijke Fanfare Aloysiana.